FRÅGOR & SVAR

F

rågor & svar. Här har jag samlat alla de vanliga frågor som jag brukar få av mina kunder. Tanken med detta är att du som funderar på, eller precis har inlett ett samarbete – enkelt ska kunna ha tillgång till en kunskapsbank samt också lättare kunna bilda dig en egen uppfattning vad du kan förvänta dig. Hittar du inte var du letade efter, kontakta gärna mig!

 

Så här fungerar det efter att vi är överens om samarbete:

  1. Vi bokar personliga möten via Skype/Facetime/Messenger, telefon eller så ses vi i lämplig lokal.
  2. Bokade möten gäller. Meddela 48 timmar innan bokad tid om du behöver avboka eller ändra tid, annars räknas det som en nyttjad tid.
  3. Före första samtalet har vi gått igenom det praktiska kring ekonomi, etiska regler, tystnadsplikt och de frågor du vill ha svar på. 
  4. Vi utvärderar löpande samarbetet och justerar därefter. Du kan känna dig trygg i att vårt samarbete ska kännas personligt, enkelt och inspirerande.

 

Vanliga områden/ämnen (inom coachning):

– Arbete: Utveckla samarbeten, ge och ta emot feedback, utvecklas som medarbetare, förbättra kommunikation, klara av förändringar, karriärväxla.

– Hälsa: komma igång med träning, sätta mål, göra mer av det som får dig att må bra – mindre av annat, öka närvaron och minska stress, hitta energi, hitta och hålla nya sunda vanor.

– Relationer: acceptera egna behov o öka medkänslan till mig själv, våga vara ärlig, rak och sätta gränser, klara av och utveckla din roll (förälder, man/fru, chef, son, syster).

 

Ge exempel på vanliga kunder?

Exempel på kunder är idrottsutövare, chefer, ledningsgrupper, föräldrar, medarbetare, företagare och ungdomar över 18 år.

 

Behöver jag ha specifika problem eller svårigheter för att coachas?

Absolut inte – passar de som vill fortsätta reflektera över sig själv och utvecklas som person eller mot specifika mål.

 

Träffas man fysiskt varje gång eller funkar det på telefon?

Det går utmärkt att ses via Skype, Messenger eller bara prata på telefon – du väljer. Ibland är det bra att ses om vi har möjlighet – i alla fall första gången. Vi gör det som passar bäst.

 

Är coachning en metod för alla?

Coachning är mycket effektivt för personer över 18 år som vill vidare i sin utveckling, ta tag i olika sker, skapa fokus och handlingskraft mot nya mål och allmänt utvecklas som person i relationer eller på jobbet. 

 

Exempel på kommentarer från kunder?

”Det här borde jag ha gjort för länge sen”, ”det gav mig många nya insikter”, ”det var enklare än jag trodde att verkligen förändra det jag ville”, ”det här borde alla göra”, ”nu lever jag mer som jag önskar”, ”det går bättre och lättare både på jobbet och hemma”, ”nu vet jag vad som verkligen är viktigt och väljer mer av det”.

 

Hur går det till med bokningar och betalning?

Allt är enkelt och personligt – bara hör av dig via mail eller telefon så tar vi det därifrån som det passar dig. När vi är överens om att gå vidare, sker betalning via Swish eller bankgiro (priset bestäms efter att behovet är klarlagt). Fast pris – inga obehagliga överraskningar i efterskott.

 

Finns det krav på hur många gånger vi ska mötas?

Nej, det finns olika alternativ – samtalsserier, abonnemang eller enstaka tillfällen. Vi börjar alltid med ett kostnadsfritt förutsättningslöst samtal och om du önskar gå vidare så gör vi en plan för hur i så fall.

 

Vad är skillnaden om min arbetsgivare är den som anlitat dig som coach för mig:

Då har vi ofta ett uttalat mål att jobba med tillsammans, med fokus på lösningsinriktade handlingar för att nå dit. I övrigt är det samma upplägg – enskilda dialoger mellan oss. Ibland kan också trepartssamtal vara lämpligt vid något tillfälle, beroende på vad du och din arbetsgivare önskar.

 

Hur går det till med coachning i grupp och när passar det?

Det är samma metod – vi ser på ert gemensamma nuläge, vad som är viktigt för er och var ni vill med ert gemensamma syfte. Sen identifierar vi hinder som ska sänkas och framförallt aktiviteter som ska leda framåt mot målet. Coachning i grupp passar för ledningsgrupper, arbetsgrupper eller fokusgrupper. 

 

Vad får jag ut mer än själva samtalen?

Självinsikt, handlingskraft, inspiration och personligt stöd på vägen. Samtalen är varvade med olika övningar och reflektionsmodeller, så även mellan samtalen sker framsteg och utveckling utan att vara betungande. Självklart finns jag tillgänglig via mail eller telefon som stöd även mellan samtalen.